Miten päästä eroon hiiristä?

Hiiret ovat monen omakotitalon ja kesämökin riesa talven aikana. Talvella ne pyrkivät sisään lämpimään, lisääntyvät nopeasti ja osaavat liikkua talossa silloin kun omistajat ovat poissa tai nukkuvat.

Hiiren jätökset ovat varma merkki siitä, että asunnossasi on hiiriä tai muita tuhoeläimiä. Myös pureskelujäljet ja kolot ruokakomeron laatikoissa ja pahvipakkauksissa kielivät siitä, että asunnossasi on kuokkavieraita. Jos näet hiiren asunnossasi päiväsaikaan, on niitä melko varmasti enemmänkin.

Hiiriongelman ratkaisemiseksi kannattaa ensin selvittää sisääntuloreitit. Todennäköisiä paikkoja ovat paikat joista putket tulevat sisään., savupiippujen tuuletushormit ja muut tuuletusaukot. Hiiret mahtuvat sisään vain kolikonkokoisesta aukosta.  Teräsvillaa tai saumausainetta voi käyttää sisääntuloreitin tukkimiseen.

Poista myös hiiriä houkuttelevat mahdolliset ravintolähteet. Sulje kaikki ruokatuotteet ilmatiiviisiin koviin astioihin.  Huomaa myös ettei lemmikinruokaa ja  ruoka-astioihin lattialle yöksi.

Hiirien torjuntaan on saatavilla hyvin tehoavia myrkkytuotteita, uusien määräysten mukaisia valmiiksi täytettyjä syöttirasioita tuoteryhmissä ”342”- ja Ratex-tuotteet. Tehoaineena on hyväksytty antikoagulantti  (verenhyytymistä estävä aine). Sijoita syöttirasiat ohjeen mukaan hiirien kulkureiteille, esim. pitkin seinänvierustoja. Vaikutus alkaa näkyä 4-6 vrk:n kuluttua. Jos haluat  käyttää myrkyttömiä menetelmiä , voit torjua hiiriä helposti viritettävillä Giljotti-loukuilla. Kuolleen hiiren voi  poistaa Giljotti-loukusta helposti käsin koskematta ja hävittää sekajätteen mukana.

Jos hiiristä ei millään tunnu pääsevän eroon kotikonstein, kannattaa kutsua avuksi ammattimainen tuholaistorjuja.