Lue 5 tärkeää faktaa hiirten ja rottien torjunnasta syksyllä

Tässä tärkeimmät asiat hiirten rottien turvallisesta torjunnasta lämpimissä ja kylmissä rakennuksissa.

1. Tarkista rakenteiden tiiviys jyrsijöiden sisäänpääsyn estämiseksi

Hiiri pystyy menemään sisään alle 1 cm:n aukosta. Pieni halkeama tai putken läpivienti riittää. Käy alueet tarkasti läpi ennen talvea, koska jyrsijät pyrkivät sisälle etsimään ruoantähteitä.

2 Poista kasvillisuus, joka tarjoaa pesä- ja piilopaikkoja

Pihalle syksyllä jääneet rakennusmateriaalit, kuten lautakasat ja epämääräiset lehtikasat tarjoavat jyrsijöille piilopaikkoja. Siivoa ne mökin pihalta ennen talvea.

3. Käytä kannellisia jäteastioita ja huolehdi tyhjentämisestä

Ketterät hiiret ja rotat kiipeävät mielellään avonaisiin astioihin. Tarkista, että kannet sulkeutuvat kunnolla ja astiat tyhjennetään säännöllisesti.

4. Säilytä tuotteet jyrsijöiltä suojatuissa tiloissa tai astioissa

Poista elintarvikkeet ja muut tuotteet lattioilta ja aseta ne hyllyille. Rotta syö tiensä läpi melko paksusta muovista. Orgaanista materiaalia sisältävät puutarhalannoitteet voivat maistua jyrsijöille talvella, suojaa ne huolellisesti.

5. Seuraa jyrsijöiden esiintymistä säännöllisesti

Tarkista, näkyykö esimerkiksi hiirten ja rottien ulosteita. Jos näet niitä, hanki hiirenmyrkkyä siistissä annosrasiassa. Jyväsyötit ja pastasyötit toimivat kylmissä ja lämpimissä tiloissa eri tavoin. Valitse hiirenmyrkky tai kunnollinen hygieeninen rotanloukku, josta voit poistaa rotan koskematta sitä.